Onderhoud voor een PVC vloer

PVC vloeren, bekend om hun duurzaamheid en eenvoud in onderhoud, zijn een slimme keuze voor zowel woon- als commerciële ruimtes. Het behouden van de frisse uitstraling van jouw PVC vloer vergt echter regelmatig onderhoud. Een effectieve schoonmaakroutine zorgt voor het behoud van de uitstraling en verlengt de levensduur.

Regelmatig schoonmaken van PVC

Bij het schoonhouden van jouw PVC vloer begin je bij regulier onderhoud. Dit houdt in dat je vaker stofzuigt of veegt. Zo verwijder je vuil en grit dat anders kan krassen op het oppervlak bij dagelijks gebruik. Ben je geneigd een bezem te gebruiken, vervang deze dan door een zachte borstel of een stofzuiger met een zachte borstelkop om te voorkomen dat je het PVC beschadigt.

 

Het dweilen doe je met een vochtige, niet te natte mop en een geschikt schoonmaakmiddel. Let erop dat je een middel kiest dat speciaal bedoeld is voor PVC vloeren. Te veel water kan namelijk de lijm onder de vloer aantasten en ervoor zorgen dat de planken of tegels gaan wijken. Vind hier meer informatie over PVC schoonmaken.

Diepe reiniging voor hardnekkig vuil

Soms heb je te maken met vlekken of vuil dat niet met regulier schoonmaken verdwijnt. Voor deze momenten zet je een stapje extra. Gebruik een speciale PVC-reiniger voor vlekken en volg de instructies op de verpakking.

 

Bij het schrobben is het belangrijk om geen schurende materialen of reinigers te gebruiken om de vloer niet te beschadigen. Hardnekkige vlekken vereisen soms een plastic schrapertje. Hiermee kan je voorzichtig het vuil weghalen zonder krassen achter te laten.

Voorkomen van schade

Naast schoonmaken is het voorkomen van schade aan je PVC vloer net zo belangrijk. Dit doe je door matten bij de deuren te plaatsen, die vuil en vocht opvangen voordat ze op de vloer terechtkomen. Zorg ook voor viltjes onder stoel- en tafelpoten om krassen bij het verschuiven te voorkomen.

 

Schoenen met harde hakken en spijkers kunnen indrukken en zelfs gaten in PVC achterlaten. Overweeg om binnenshuis geen schoenen te dragen of te kiezen voor zacht schoeisel dat de vloer niet beschadigt.

Bescherming en glansbehoud

Je PVC vloer beschermen betekent dat je maatregelen treft om de glans en het uiterlijk langdurig te behouden. Zonlicht kan de kleur van PVC vloeren na verloop van tijd vervagen. Gebruik gordijnen of zonwering om dit te voorkomen. Regelmatig de indeling van je meubels veranderen kan ook helpen om uniforme kleuring van de vloer te behouden.

 

Als je vloer dof is geworden, kun je ervoor kiezen om een speciale PVC vloerpolish te gebruiken. Deze producten vormen een beschermende laag die de glans terugbrengt en toekomstig vuil en schade helpt te verminderen.

Tijd voor vervanging

Na verloop van tijd kan het gebeuren dat jouw PVC vloer, ondanks goed onderhoud, tekens van slijtage toont en vervanging noodzakelijk wordt. Dit is een natuurlijk proces en biedt een kans om jouw ruimte opnieuw te stylen met de nieuwste PVC trends.

 

Jouw PVC vloer biedt een combinatie van functionaliteit en esthetiek die je woning of zakelijke ruimte een frisse en moderne uitstraling geven. Door tijd en aandacht te besteden aan het onderhoud blijft deze niet alleen mooi maar draag je ook bij aan een langere levensduur. Wees je bewust van de voordelen die met de aanschaf van een PVC vloer komen en zorg ervoor dat jouw vloer de aandacht krijgt die het verdient. Wacht niet op een teken van slijtage, blijf vooruit denken aan de zorg van je vloer.

 

Bron: ProStone