Bescherming van jouw adres

Bescherming van jouw adres

Als jij ondernemer bent dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat jouw zakelijke adres gezien wordt door mensen die dit niet horen te zien. Dit kan toch wel eens voorkomen op het moment dat jouw adres niet goed beschermd wordt. Houd hier dus vooral rekening mee als ondernemer. Verder is het zo dat op wettelijk vlak hier volgend jaar stappen in worden gezet. Zo is het straks zo dat jouw zakelijke postadres afgeschermd wordt voor iedereen die hier geen recht op hebben. Op deze manier blijft privacy gewaarborgd en hanteer je een manier van werken die efficiënt blijft.

Het registratieadres

Het registratieadres is voor veel ondernemers iets anders dan het adres waar zij zelf wonen. Dit komt omdat veel ondernemers ervoor kiezen om zakelijk en privé gescheiden te houden van elkaar. Vervolgens creëren zij een zakelijk adres waarop het mogelijk is om alle post te ontvangen die komt kijken bij het leiden van een eigen bedrijf. Door een zakelijk adres te hebben is het verder mogelijk om ervoor te zorgen dat de verschillende post en mail die jij ontvangt niet door elkaar gaat. Alle post en mail die jij ontvangt met betrekking tot jouw bedrijf wordt op een overzichtelijke en gestructureerde manier verzameld. Verder gaat het hebben van een registratieadres samen met een stukje professionaliteit. Dit zal vaak leiden tot een goede reputatie.

De manier van werken

De manier van werken kan variëren van fysiek tot online. Het voordeel van een zakelijk inschrijfadres is dat dit niet samen hoeft te gaan met een fysiek kantoor. Het is mogelijk om dit adres alleen te gebruiken voor communicatieve doeleinden. Als dit het geval is dan is het natuurlijk extra vervelend dat meerdere mensen inzicht hebben in het adres. Op deze manier komt de privacy van particulieren in het geding, iets wat iedere ondernemer natuurlijk graag wil voorkomen.

Juridische wijziging

De wettelijke wijziging houdt in dat het voor ondernemers makkelijker wordt om de privacy van particulieren te waarborgen. Het is dus mogelijk om het lekken van adressen en gevoelige informatie te voorkomen. Het is namelijk zo dat vanaf 1 januari 2022 adressen niet zomaar meer te zien zijn voor willekeurige mensen. Het adres is voortaan alleen te zien voor instanties die hier wettelijk gezien toestemming voor hebben. Dit resulteert dus in meer privacy voor de ondernemer en iedereen die gebruik maakt van het registratieadres.